מה זה אושר ואיך להרוויח אותו?
- בוריס פצ'וריחין
- 17 ביולי 2020
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 18 ביולי 2020
מה זה אושר?

אני יודע ישנם המון אנשים שחושבים על הסוגיה הזאת, דנים בסוגיה, מנסים להגיע לסוגיה. מה מעניין שקיימים מאוד אנשים שאינם מסגלים להגדיר את המילה "אושר" ולמרות זאת מבינים את המשמעות.
הבנתי מה זה, אספר גם לכם!
מכיוון שקיים אתגר בהגדרת המצב " אושר" והתנאים שגורמים לו להיווצר, קודם אני אלך בדרך של הבנה " איפה אושר נמצא?" מה מקום הימצאותו?
אושר הוא רגש ונמצא במוח שלנו. תהליך קבלת הרגשת האושר עובד בערך כך: לאחר פענוח של המציאות בו אנחנו נמצאים דרך חמש את החושים, המוח מחליט לתת לנו רגש שאנחנו מכנים אושר.
כדי להבין באיזה דרך לבחור כדי להגיע להרגשת האושר כדאי להבין איך המוח פועל ולמה אנחנו צריכים אותו.
על מנת להתקרב להבנה הזאת אני ממליץ לצפות בהרצאה של דניאל וולפר (TED Danael Wolpert) - את ההרצאה פרסמתי בסוף המאמר.
כאשר בה הוא מבסס את הסיבה האמתית לדעתו לקיומו של המוח אצל בעלי החיים בכלל והבן אדם בפרט .
דניאל טוען שקיומו של המוח מקרקע את הצורך של התזוזה. הוא נותן דוגמאות של צמחים ועצים אשר מצד אחד חיים ומהצד השני אינם פיתחו את המוח.

כהוכחה לטענתו שסיבה אמתית לקיומו של המוח היא צורך לבצע תנועות מורכבות, דניאל מביא דוגמה של בעל החיים עם מערכת עצבים שנקראת: צ'ילנסיס פיורה (Pyura chilensis).
היצור הזה נולד עם מוח פעיל ואף משתמש בו כדי לנווט את עצמו למקום בו הוא יוכל להתייצב להמשך החיים. אומנם הדבר הראשון שהוא עושה כאשר השתרש במקום הקבוע: - מאכל או במלים הפשוטות אוכל את המוח. מזאת אפשר להבין שהמוח שלנו מתפתח רק במקרים שאנחנו נעים, כאין סיבה לבצע תנועות מורכבות במקרים בהם היצור נמצא כל החיים באותו המקום.

מכיוון ששם בפנים בתוך המוח שלנו נולד כל דבר שאנחנו מכירים מסביבנו - אנשים שאנחנו אוהבים, אנשים שאנחנו מכבדים, מציאות כפי שאנחנו מבנים אותה.. תחושות שלנו וגם תחושת האושר נוצרות בתוכו. בעצם כול העולם שאנחנו יודעים נמצא שם ולכן פועל על פי החוקים של דבר שמייצר אותו.
לאיזה חוק אני מתכוון? לחוק התנועה והמורכבות. שמצא דניאל וולפרט.
קיימים מחקרים רבים שיכולים בצורה ישירה או בעקיפין לחזק את הטענה שלי שהיא: אושר זאת הרגשת סיפוק מהשינוי שהוביל להישג סובייקטיבי, אישי.
אני גורס שקיימת משוואה - אושר שווה שינוי!
לכן זאת הסיבה לכך שקשה למצוא אדם מאושר כאשר נמצא זמן רב ללא תנועה. יחד עם זאת אני מציע לתת דגש לעובדה שהמוח שלנו אינו מבדיל בין מציאות לדמיון לכן התנועה יכולה להיות גם בעולם הממשי כמו גם בעולם המופשט. דוגמא יפה לכך אפשר לקחת חווייתו של ויקטור פרנקל שמתואר בספרו:
(Man's Search for Meaning).

המוח שלנו אינו מבדיל בין אמת לדמיון מכיוון שנמצא בתוך המים בקופסא אטומה ושם מעבד מידע שנימצא ברשותו. מכיוון שאת המידע הוא מסוגל ליצור לבד יש לו גם את היכולת ליצור את המציאות. במילים אחרות המוח שלנו בנוי ליצור מציאות בשתי דרכים, דרך קבלת מידע מערוצי החושים ובדרך יצירת מידע ומציאות ללא שימוש בחושים. לכן כן למוח אין הבדל בין אם הייתה תנועה במציאות או בין שהתנועה נוצרה רק בתוכו.
בכך אני מסכם, הדרך לאושר הוא התהליך של השינוי. התהליך הזה טוב לנו. תהליך השינוי עובר בדרך פיתוח של המוח בעזרת למידה של דברים חדשים, במהלך פעילות פיזית או מחשבתית. מוח חזק מאריך לנו את החיים, מעלה את הסיפוק מהחיים ומייצר תחושת האושר.
זוכרים את המשוואה?
אז אם האושר הוא תהליך של השינוי, על מנת לעלות תדירות הופעת הרגשת האושר, פשוט בצורה מתמדת תשנו את עצמכם לכיוון החלום שלכם, תעשו כל יום קצת.. בתמורה תהיו מאושרים בהרבה.
*אם במהלך המאמר התעוררו שאלות, שלחו אותם בבקשה באימייל או בהודעה. אני אשמח לענות.
Comentários